През 2024 г. Съединените щати ще обучат 12 пилоти от украинските

...
През 2024 г. Съединените щати ще обучат 12 пилоти от украинските
Коментари Харесай

През 2024 г. САЩ ще обучат 12 украински пилоти да летят на F-16

През 2024 година Съединените щати ще обучат 12 водачи от украинските въоръжени сили да летят на изтребители F-16.  Това заяви CNN.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12737
Говорителят на Националната армия на Аризона капитан Ерин Ханиган съобщи пред малкия екран, че се чака всички украински водачи да завършат образованието си сред май и август, макар че точният период зависи от напредъка на програмата.

Очаква се първата група от четирима украински водачи, които започнаха образованието си през октомври, да завърши подготовката си за изтребители F-16 до лятото.

В момента в Съединени американски щати се образоват още две групи от по четирима водачи. Едната от тях стартира образование през януари. Другата сега минава образование по британски език, належащо за ръководство на американски изтребител.

През октомври ръководителят на Пентагона Лойд Остин съобщи, че първите F-16 могат да дойдат в украинските ВВС не по-рано от пролетта на 2024 година Остин добави, че Съединени американски щати ще оглавят коалиция от страни, която ще помогне на Украйна да възвърне личните си военновъздушни сили.

Дания и Нидерландия също ще работят по този въпрос като част от обединението, сподели той.

F-16 е американски многоцелеви лек изтребител от четвърто потомство, който е на въоръжение от 1978 година

Смята се за най-масовия изтребител от четвърто потомство, създадени са над 4,6 хиляди самолета, на въоръжение е в 25 страни и е употребен интензивно в интервенцията на НАТО против Югославия и в споровете в Близкия изток.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР